Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Nieuwe studie is onverbiddelijk: “Het Jan Breydelstadion moet gesloopt worden”

Jan Breydelstadion

Club Brugge en zijn supporters dromen al jaren van een nieuwe voetbaltempel, maar daarop zullen we nog minstens een aantal jaren moeten wachten. Hoe dan ook heeft de verhuis van Blauw-Zwart ook gevolgen voor Cercle Brugge. 

Als alles volgens plan verloopt, verhuist Club in 2022 naar een nieuw stadion langs de Blankenbergse Steenweg. Omdat Jan Breydel in zijn huidige vorm véél te groot is voor Cercle, stapte de Vereniging met een renovatievoorstel naar de stad Brugge.

Het doel van de Groen-Zwarten is om de capaciteit te verlagen naar 12.000 zitplaatsen, met daarnaast ook ruimte voor kantoren, appartementen en andere functies.

Eigenaar van het stadion

Volgens Het Nieuwsblad is een renovatie van het Jan Breydelstadion echter onbegonnen werk. “Cercle Brugge voetbalt best in een nieuw stadion op dezelfde site. Dat is de conclusie van een studie die besteld werd door de stad Brugge”, klinkt het klaar en duidelijk. Zo zijn er naar verluidt te veel financiële en technische onzekerheden bij een renovatie.

De bal ligt nu in het kamp van de stad Brugge. Als eigenaar van het stadion mogen zij beslissen over de toekomst van de site. Een nieuwbouw heeft als voordeel dat Cercle in Jan Breydel kan blijven voetballen tot het nieuwe stadion gereed is.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws