Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Meunier is klaar voor match tegen Japan op Brugse bodem: “Het beste systeem dat België kan spelen”

Thomas Meunier (Club Brugge)

Thomas Meunier voetbalt straks voor het eerst op Jan Breydel sinds zijn vertrek naar Paris Saint-Germain. Al ging het op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Japan vooral over het systeem dat de Rode Duivels straks op het WK in Rusland moeten hanteren. Kevin De Bruyne had de tactiek van Roberto Martinez na het 3-3 gelijkspel tegen Mexico immers openlijk in vraag gesteld.

Meunier is het niet helemaal eens met De Bruyne en ziet wél toekomst in een formatie met drie verdedigers. “Wat mij betreft is de tactiek goed”, vertelt de rechtsachter. “Die 3-4-3 is het beste systeem dat België kan spelen. Maar dan moeten de spelers op het veld wel de tactische richtlijnen volgen. Verdedigend én aanvallend. Oké, het klopt dat we defensieve fouten hebben gemaakt, maar er waren veel afwezigen. Om dan automatismen te creëren, dat is moeilijk.”

De ex-Bruggeling vindt het overigens geen slechte zaak dat De Bruyne zijn frustraties openlijk met de pers deelde. “Kevin is een eerlijke jongen. Hij zegt wat hij denkt. Ik ben ook zo. Het is beter dat hij het nu zegt dan tijdens het WK. Al hoop ik wel dat hij er al met de coach over had gesproken vooraleer hij naar de pers stapte.”

“Ik heb hem nog niet gesproken, maar iedereen heeft zijn mening. We moeten alles bespreekbaar maken. Het is voor onze ploeg belangrijk dat we verschillende systemen kunnen spelen. Of dat nu met drie of met vier achterin is. Kijk, de tactiek is de verantwoordelijkheid van de coach. Als daar zorgen over zijn, moet hij die oplossen en de spelers moeten dat zo goed mogelijk uitvoeren”, besluit Meunier in Het Belang van Limburg.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws