Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert: “Een beetje flauw dat Vanhaezebrouck zoiets zegt”

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent)

In aanloop naar de clash tussen Anderlecht en Club Brugge wijst Marc Degryse Paars-Wit als favoriet aan. “Ik kan dat plaatsen”, reageert Vincent Mannaert. “Anderlecht speelt thuis, en we moeten nu ook niet doen alsof we tegen de achtste of de negende spelen.” Hein Vanhaezebrouck is dan weer van mening dat Blauw-Zwart de grote titelfavoriet is. 

“Dat vind ik een beetje flauw”, oordeelt onze algemeen manager in Het Laatste Nieuws. “Zoiets zegt Vanhaezebrouck toch niet op basis van onze voorsprong van negen punten? In deze competitieformat betekent negen punten niks. Anderlecht heeft deze zomer de kampioenenploeg kunnen samenhouden – Kums is Tielemans komen vervangen – en heeft die nog eens versterkt met Onyekuru, die wij ook wilden. Zodus…”

Vanhaezebrouck probeerde eerder deze week tegen PSG te verrassen door zonder echte spits te spelen, maar volgens Mannaert zal hij tegen Club Brugge opnieuw met zijn favoriete systeem uitpakken. “Ik denk dat Vanhaezebrouck nog altijd het liefst vasthoudt aan een veldbezetting met drie verdedigers, met een sterke targetspits, en met een ‘voetballer’ voor de defensie.”

“Hij is – voor zover ik kan inschatten – bij AA Gent noodgedwongen gaan sleutelen aan zijn systeem na het vertrek van Depoitre en Kums. Ik kan me daar iets bij voorstellen – ook wij hebben dit seizoen onze beste wedstrijden gespeeld eenmaal we konden terugvallen op de beste Nakamba en de beste Wesley. Een ploeg die met drie achterin speelt, moét kunnen rekenen op een sterke ‘9’.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws