Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Manager Butelle onthult waarom Ludo mindere periode kende: “Maar hij wilde dat nooit rondbazuinen”

Ludovic Butelle (Club Brugge - Genk)

Ludovic Butelle werd afgelopen zomer naar de uitgang begeleid, maar de Fransman vertoeft dezer dagen nog altijd op Jan Breydel. Door strubbelingen met het bestuur had het er alle schijn van dat Butelle niet meer zou opduiken in de wedstrijdselectie van Blauw-Zwart, maar toch kan hij donderdagavond zomaar in de basis staan tijdens de bekermatch tegen Zulte Waregem. Onder het motto “als de nood het hoogst is, is de redding nabij.”  

Omdat Butelle slechts een schim was van de kampioenenmaker die schitterde in de Play-Offs van het jaar daarvoor, zag Michel Preud’homme vorig seizoen geen andere optie dan de 34-jarige doelwachter aan de kant te schuiven voor Ethan Horvath. “Dat heeft iedereen gezien en dat beseft Ludovic zelf ook wel”, vertelt Sébastien Stassin aan Het Laatste Nieuws.

Stassin is een ex-speler van Cercle Brugge, Zulte Waregem en KV Oostende die mee de zaken van Butelle behartigt. “Maar wat niemand weet en wat Ludovic ook nooit wilde rondbazuinen, is dat in die periode zijn 11-jarige zoontje geopereerd werd aan het hart. Het was in die omstandigheden niet simpel voor Ludovic om zijn focus te bewaren en zo is hij effectief in een dipje terechtgekomen. Gelukkig is Maël nu weer gezond en wel.”

Een verlengd verblijf

In de oefenmatch tegen Roeselare bewees Butelle alleszins dat hij opnieuw klaar is voor het echte werk. “Hij is altijd positief gebleven. Er zijn er die de boel verzieken als ze aan de kant geschoven worden, maar zo zit Ludovic niet in elkaar. Hij is blij dat hij nu beloond wordt voor het feit dat hij altijd hard is blijven werken.”

Tot slot laat de manager van Butelle zich uit over diens toekomst. “Als Ludovic tot de winterstop geen seconde meer zou spelen, is het simpel. Maar ik heb er vertrouwen in dat als hij straks opnieuw in de ploeg komt, hij het heel goed zal doen. En dan is alles mogelijk. Waarom geen verlengd verblijf?” Leko twijfelt naar verluidt enkel nog omdat het toch niet zo evident is om een keeper die zes maanden niet gespeeld heeft in het elftal te droppen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws