Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Lof voor Club-icoon: “Hij heeft Club Brugge op de kaart gezet”

Club-mascotte Bruges

Dinsdag 14 november is het 25 jaar geleden dat de legendarische Ernst Happel het leven liet. Een kwarteeuw na zijn dood haalt Henk Houwaart mooie herinneringen op van de man die enorm belangrijk was in de geschiedenis van Club Brugge. 

“Voor mij was Happel een vaderfiguur”, begint Houwaart zijn lofzang. “In de periode dat ik mijn vader en moeder verloor, was ik een beetje op de dool en toen sleurde hij me uit de put. Ik was vaak bij hem thuis en we praatten enorm veel. Ik had hem zes jaar als coach bij ADO Den Haag en later heb ik hem overtuigd om voor Club Brugge te kiezen. Hij zette Blauw-Zwart meteen naar zijn hand.”

“Happel heeft Club Brugge op de kaart gezet. Bij zijn aankomst in Brugge had de club een schuldlast, maar dankzij de verhuizing van De Klokke naar Olympia en de deskundige sportieve leiding van Happel groeide Club in geen tijd tot een Europese grootmacht uit. Met als absolute hoogtepunt de historische finale van 1978 tegen Liverpool.”

“Vandaag is het voor de Belgische clubs onmogelijk om te wedijveren met de Europese topclubs. Als ik Anderlecht zie spelen tegen PSG en de kenners de week ervoor hoor opperen dat de hand van Hein Vanhaezebrouck al duidelijk zichtbaar is, moet ik daarmee lachen. Als je zo verdedigend gaat spelen, is het logisch dat je de boot ingaat. Waag toch gewoon je kans”, besluit Houwaart in Krant van West-Vlaanderen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws