Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko zag een opmerkelijke “Man van de Match” tegen Zulte Waregem

Leko en de bank juichen (Club Brugge - Gent)

Club Brugge heeft een bewogen zondag achter de rug. In een spannende topper haalde Blauw-Zwart tot twee keer toe een achterstand op tegen Zulte Waregem. En in de slotminuten was het opnieuw Anthony Limbombe die de competitieleider de drie punten schonk. 

Ivan Leko zag zijn manschappen, net als tegen Waasland-Beveren, een povere eerste helft afwerken. “Er was bij ons te weinig beweging. We creëerden wel meer kansen dan Zulte, maar we waren te slap in de duels en toonden te weinig power in de omschakeling. Tijdens de rust heb ik gevraagd om ons voetbal te spelen, met beweging, met automatismen en met pressing”, klinkt het op onze officiële website.

Met succes, zo bleek achteraf. Club won immers nog met 3-2 en stuurde Essevee zo puntenloos huiswaarts. Het leukste moment viel voor Leko echter in de Jan Breydelse tribunes te bewonderen. “Ik heb een goed Club Brugge gezien, maar het mooiste was de reactie van de supporters. Na de 1-2 hebben ze enorm veel steun gegeven aan de ploeg.” Onder meer dankzij die steun was er veel ‘Sturm und Drang’ bij de thuisploeg, waardoor Zulte Waregem finaal kraakte onder de immense druk.

Niet goed voor hartlijders

“De Club-fans zijn geen cinemapubliek hé?”, knipoogde Tom Boudeweel naar Leko, subtiel verwijzend naar de makke supporters in het Astridpark. “Het is hier totaal geen cinemapubliek”, bevestigt onze trainer. “De reactie van onze supporters in het laatste kwartier, dat was fantastisch. Echt schitterend. Zij waren voor mij de Man van de Match.”

“Het is een Engels publiek, dat altijd achter de ploeg staat. Ook tijdens de moeilijke momenten van de match stonden ze vandaag achter ons. Ik draag de overwinning daarom graag aan hun op. Ook voor de neutrale supporters was het trouwens een échte topwedstrijd. Voor onze fans misschien iets minder vanwege de kans op hartfalen”, besluit Leko al lachend bij Sporza Radio.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws