Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko verrast met selectie voor bekermatch tegen Zulte: “Spelerskeuzes zijn nooit makkelijk”

Ivan Leko geeft uitleg (Club Brugge - Gent)

Club Brugge staat donderdagavond voor een lastige bekerverplaatsing naar Zulte Waregem. Blauw-Zwart won dit seizoen al twee keer van Essevee, maar had zowel uit (1-2) als thuis (3-2) weinig overschot. Ivan Leko rekent op onderstaande namen om een plaatsje in de kwartfinales van de Croky Cup te bemachtigen. 

Eerst en vooral is Touba niet meer de enige in de Brugse ziekenboeg. “Vlietinck heeft hem vervoegd”, vertelt onze coach op zijn persconferentie. Het meest opvallende item is echter dat Butelle voor het eerst dit seizoen opduikt in de selectie van Club Brugge. Horvath is daarvan het slachtoffer. De Amerikaan is gewoon fit, maar is er desondanks niét bij.

“Spelerskeuzes zijn nooit makkelijk, maar we moeten wekelijks analyseren wie we nodig hebben om de volgende match te winnen. De dag voor de wedstrijd is de moeilijkste dag, want dan moet je jongens teleurstellen. De concurrentie is groot, daarom ontbreken jongens die goed trainen en het verdienen.”

Nu zowel Horvath als Hubert hun kans niet grepen, is de algemene verwachting dat Butelle tussen de Blauw-Zwarte palen zal opduiken in het Regenboogstadion. “Een doelman moet nu voor ons stabiliteit, vertrouwen en goeie coaching naar de ploeg brengen. Ik denk dat we dat morgen zullen zien op het veld. Teunckens is morgen onze derde doelman, want dat is een andere functie dan eerste of tweede doelman. Daar heb je een youngster nodig die blij is mee te kunnen gaan. Dat betekent dus niet dat ik Horvath minder inschat dan Teunckens.”

Selectie Club Brugge voor bekermatch tegen Zulte Waregem

Doelmannen: Hubert, Butelle en Teunckens
Verdedigers: Cools, Decarli, Poulain, Denswil, Mechele en De Bock
Middenvelders: Simons, Clasie, Nakamba, Vormer, Vanlerberghe en Vanaken
Aanvallers: Wesley, Refaelov, Vossen, Diaby, Limbombe en Dennis

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws