Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko krijgt lof uit onverwachte hoek: “Ik was onder de indruk van Club Brugge”

Leko en de bank juichen (Club Brugge - Gent)

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge was ook een tactisch steekspel tussen Hein Vanhaezebrouck en Ivan Leko. Zo verrasten beide trainers met hun opstelling. Philippe Albert – nota bene gewezen verdediger van RSCA – is lovend over de coach van de bezoekers.

“Ondanks het feit dat Anderlecht terecht gefrustreerd was over een onterecht afgekeurde goal, was ik toch vooral onder de indruk van het eerste halfuur van Club Brugge”, vertelt Albert aan La Capitale. “Club speelde als een echte leider en had via Diaby en Poulain twee keer kunnen scoren.”

“De Bruggelingen speelden hoog en met veel pressing. Anderlecht slaagde er niet in om uit de ontknelling te geraken. Ik heb zelden een ploeg zo zien spelen op Anderlecht en dat is in grote mate te danken aan Ivan Leko. Het was een zeer intelligente tactiek van hem.”

Ook Peter Vandenbempt zag goeie zaken bij Blauw-Zwart. “Als je toch iemand moet aanwijzen, zou ik zeggen dat Club het op het eerste gezicht toch het beste heeft gedaan. Het leverde een solide prestatie wat de organisatie betreft, in wat voor de club al vele jaren een moeilijke verplaatsing is. Leko heeft gelijk dat Club is komen voetballen als een leider: met initiatief, lef en de eerste kans”, besluit de voetbalcommentator bij Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws