Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Keeperstrainer van de Rode Duivels komt met gouden tip voor Club Brugge

Jan Van Steenberghe (keeperstrainer Club Brugge)

Na de blunder van Guillaume Hubert tegen Zulte Waregem zit Club Brugge meer dan ooit met een keepersprobleem. Erwin Lemmens, keeperstrainer bij de Rode Duivels, schetst zijn visie op de feiten en heeft daarbij goeie raad voor de competitieleider.

“In een topclub heb je altijd twee doelmannen die klaar moeten zijn voor die plaats”, oordeelt Erwin Lemmens bij Sporza. “Bij Club hebben ze drie keepers, die nu misschien iets minder in vorm zitten. Maar ik denk dat ze daar geen te grote heisa over moeten maken. Zoiets zet zich zelf wel weer recht. Je moet vertrouwen geven aan de jongens die goed bezig zijn. Ze hoeven daar niet te diep op in te gaan, want ze halen punten. Als de ploeg punten blijft pakken en als de doelman door die fase kan groeien, dan wordt de ploeg ook alleen maar sterker.”

Volgens Lemmens is het cruciaal dat onze keeperstrainer Jan Van Steenberghe (zie foto) focust op het positieve. “Hoe moeilijk het is om een doelman op te peppen na een foutje? Ik probeer daar zelf zo weinig mogelijk rechtstreeks op in te gaan. Je moet dat proberen te combineren met trainingen en praten, maar je mag dit niet te veel in het hoofd laten spelen. Je moet voortdurend positief blijven”, klinkt het klaar en duidelijk.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws