Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ik durfde niet naar huis omdat ik niet meer geschikt was voor Club Brugge”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Heel wat jeugdspelers van Club Brugge schoppen het nooit tot de eerste ploeg van Blauw-Zwart. Sommigen belanden in de anonimiteit in een lagere reeks, anderen komen elders op het hoogste niveau terecht. Zo ook Brecht Dejaegere, die sinds de zomer van 2013 uitkomt voor AA Gent. 

Van 1998 tot 2007 doorliep Dejaegere de jeugdreeksen op Jan Breydel, maar dan liep het mis. “Bij de U16 van Club Brugge kwam de trainer mij opeens zeggen: ‘Brecht, je zal niet meer spelen tot je probleem is opgelost.’ Ik wist toen dat het gedaan was, want ik kon bij de apotheker natuurlijk geen pilletjes halen om snel vijftien centimeter te groeien”, doet Dejaegere zijn verhaal in Sport/Voetbalmagazine.

“Ik deed er alles voor, ik zat bij de nationale ploeg en kreeg altijd heel positieve evaluaties, maar mijn lengte was het enige dat ik niet in handen had. Had die trainer gezegd dat ik mijn sprongkracht moest verbeteren, dan was ik daar nog dezelfde avond mee begonnen. De weg van de kleedkamer naar de parking, waar mijn moeder in de wagen op mij zat te wachten, was een lijdensweg. Ik schaamde mij verschrikkelijk, ik durfde niet naar huis en niet naar school omdat ik niet geschikt meer was voor Club Brugge.”

“Mijn vader zei nog: ‘Laten we het proberen als veldspeler.’ Want ik was een meevoetballende keeper die ook weleens opliep als er iemand te weinig was. Maar we kregen te horen dat ik ook daarvoor te klein en te licht was. Mijn droom lag aan diggelen en ik wou stoppen met voetballen. Gelukkig deed ik dat niet. Dankzij mijn vader kon ik testen bij KV Kortrijk en daar vond ik mijn plezier terug. Ik bedoel: die trainer van Club Brugge pakte dat toen volledig verkeerd aan. Dat zeg je niet op die manier tegen een kind”, besluit Dejaegere. Afgelopen zomer waren er nog contacten tussen Club en de 26-jarige middenvelder, die af en toe opduikt in de tribunes van zijn ex-ploeg.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws