Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Het is niét aan de orde, maar Verhaeghe zou Club Brugge slechts onder 1 voorwaarde verkopen

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

Vorige week raakte in de pers bekend dat Anderlecht te koop staat. Naast de Oezbeeks-Russische zakenman Alisher Usmanov heeft ook het duo Wouter Vandenhaute en Paul Gheysens serieuze interesse om onze aartsrivaal over te nemen. Kan een gelijkaardig verhaal zich straks voltrekken bij pakweg Club Brugge of AA Gent? 

Wanneer een club verkocht wordt, weet je nooit helemaal zeker wat de koper er nu precies mee van plan is. In het geval van Anderlecht is de drijfveer voor Gheysens bijvoorbeeld helemaal anders dan bij Vandenhaute.

“Voor Gheysens – baas van de bouwonderneming Ghelamco – is de motivatie zonneklaar: hij wil dat stadion in Brussel bouwen. Als eigenaar van Anderlecht staat hij veel sterker en, in tegenstelling tot nu, zou Anderlecht dan zeker in dat stadion spelen. Zijn échte passie is de paardensport”, weten ze in Het Belang van Limburg. Nochtans mag Gheysens geen eigenaar zijn van én Antwerp én Anderlecht. Dat is namelijk verboden om competitievervalsing te voorkomen. “Hij kan echter simpel de aandelen van Antwerp aan zijn zonen Michael en Simon verkopen en zo toch meerderheidsaandeelhouder worden op Anderlecht.”

Eén voorwaarde bij Blauw-Zwart

“Vandenhaute droomt er allang van zich ook in het voetbal te manifesteren. Ooit stond hij op een handtekening van het CEO-schap bij Germinal Beerschot, maar zijn stille droom was altijd Anderlecht te leiden. Die komt nu dichterbij.”

Bij ploegen als Club Brugge en AA Gent is er op dit moment geen sprake van een verkoop. “Absoluut niet, dat benadrukten de voorzitters Bart Verhaeghe en Ivan De Witte zondag nog een keer. Verhaeghe kan in principe Club Brugge ook verkopen. Er is wel één voorwaarde: hij moet er alles aan doen om een nieuw stadion te zetten voor Club en die procedure is nog steeds hangende. Als bij AA Gent een verkoop ter sprake komt, is op een algemene vergadering van de cvba een bijzondere meerderheid van 75% nodig.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws