Fluitende Club-fans oogsten niet alleen kritiek: “Ergens ook wel een beetje lekker, toch?”

Brugse aanhang viert (Club Brugge - Gent)

Dinsdagavond was er veel te doen rond het feit dat bepaalde Club-fans Rode Duivels als Steven Defour uitfloten. De invalbeurt van Japanner Yuya Kubo was dan weer het signaal voor “Anti Buffalo”-gezangen. Dat leverde de Brugse aanhang zowat kritiek op alle banken op, al zijn er ook die begrip hebben voor de situatie. HLN-journalist Birger Vandael bekijkt de situatie vanuit een ander perspectief in zijn blog “Clubliefde boven patriottisme”. 

“Wat hadden ze nu gedacht? Dat de fans van Club Brugge kushandjes zouden werpen naar Steven Defour en zijn naam zouden scanderen? Dat alle rivaliteit die al jaren geldt, bij een wedstrijd van de nationale ploeg plots vergeten en vergeven is? Neen hoor, die van Club Brugge zingen vrolijk ‘anti-buffalo’ en trakteren Defour op een striemend fluitconcert. Foei, foei, het zou niet mogen… Maar ach, ergens ook wel een beetje lekker toch?”

“Dat hadden ze leuk gezien bij de voetbalbond: een rondreis met de Duivels door België. Op Sclessin – waar veel Duivels ooit hun eerste stapjes als profvoetballer zetten – was het een feest, dus dat deed vermoeden dat de helden overal tot de verbeelding zouden spreken. Moet je in Brugge niet mee afkomen. Daar doen ze gewoon hun ding. Spelers van de vijand (Anderlecht, Gent) worden daar uitgefloten, of ze nu in een paars of een rood truitje spelen. Iemand die jarenlang met een passie werd gehaat, zal nooit ontsnappen. Een huidig speler van de grote concurrent al evenmin.”

Hebben we toch één keer gelachen

“‘Een schande’, zo lees ik overal. Want blijkbaar geloven we ondanks alles nog steeds in de goedheid van de voetbalfan. En eerlijk is eerlijk, het is bepaald niet netjes van de schuldigen. Mits een klein beetje beheersing en relativering, kan je op zijn minst gewoon niets doen als een speler als Kubo of Defour het veld op stapt. Laat het voetbalstadion nu juist de plaats zijn waar die twee termen al tientallen jaren niet meer bestaan. Ze zullen het ook wel kunnen plaatsen. Defour heeft het allemaal al wel gezien, Kubo denkt mogelijk dat ‘Buffalo’ een bijnaam is voor Hein.”

“Moesten de Duivels ook nog eens de Ghelamco Arena aandoen, dan verwacht ik van de supporters van Gent toch minstens enkele voetzoekers richting Thomas Meunier. En ‘alle boeren zijn homo’s’ mag dan het gelijkklinkende deuntje van de vaste goaltune wel vervangen na een doelpunt. Clubliefde boven patriottisme, dat had u op voorhand al moeten weten. Een hashtag zal niet helpen, want een voetbalfan doet toch waar hij zin in heeft. Dat zal het dan wel weer geweest zijn wat betreft die rondreis met de Rode Duivels. Hebben we toch één keer gelachen..”

Laatste Nieuws

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...

Diagne haalt opnieuw uit naar Clement

Na de miserie met de Knokse villa is Mbaye Diagne ondertussen in de Senegalese hoofdstad Dakar aangekomen. Na het...

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

“Weggaan bij Club Brugge, dat was de grootste blunder uit mijn carrière”

Nastja Ceh won twee landstitels en twee bekers in vier seizoenen bij Club Brugge. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft de Sloveen een interview.

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Makelaar bevestigt enkele namen van clubs die Diatta willen

De makelaar van Krépin Diatta heeft enkele namen van teams bevestigd die interesse hebben in de 21-jarige Senegalees. Diatta...