Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“De perceptie leeft dat Club veel betwistbare fases in het voordeel krijgt, maar ze dwingen het vaak zelf af”

Leko en de bank juichen (Club Brugge - Gent)

Aan uitblinkers was er – vooral in de tweede helft – geen gebrek, maar toch ging het na de match tussen Club Brugge en Waasland-Beveren vooral over scheidsrechter Wim Smet. Wim De Coninck bekijkt de zaken vanuit een ander perspectief en strooit daarbij met lof naar Hans Vanaken.

“Vanaken beleefde tegen Waasland-Beveren een moeilijk wedstrijdbegin, maar kreeg nadien een gele kaart aangesmeerd door Aleksandar Boljevic en uit een soort terechte gramschap was hij nadien zeer bepalend”, oordeelt de gewezen doelman.

“Eén pre-assist, één assist voor Dion Cools – zonder een missende Abdoulay Diaby hadden dat er meer kunnen zijn – en zijn goal kwam er na een indrukwekkende sprint over vijftig meter, met een afwerking waarop Jelle Vossen jaloers kon zijn.”

“De vista, de plaatsing, het overzicht, het voetballend vermogen,… Vanaken denkt snel, handelt snel en loopt ook snel, eens op gang. Hij leidde Club naar een verdiende zege, na de misschien wel slechtste eerste helft van het seizoen, waarin ze blij mochten zijn dat er geen videoref was om de fout van Marvelous Nakamba op Ryota Morioka met een strafschop te bestraffen. De perceptie leeft dat Club veel betwistbare fases in het voordeel krijgt, maar ze dwingen het vaak zelf af”, besluit De Coninck in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws