Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De fauw laat zich uit over dwingende Club-aanhang: “Dat zullen de Brugge-supporters ook wel beamen”

Davy De fauw (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge won vorig weekend met 3-0 van Waasland-Beveren, maar na afloop ging het vooral over het optreden van scheidsrechter Wim Smet en zijn assistenten. Zo kwamen de niet-gefloten penalty(‘s) voor de bezoekers en de mogelijke rode kaart voor Ruud Vormer veelvuldig ter sprake.

Afgelopen zondag waren er drie betwistbare strafschopfases in de zestien van Blauw-Zwart: Nakamba, Poulain en Hubert maakten al dan niet een penalty overtreding. Ref Smet wees echter geen enkele keer naar de stip. Volgens heel wat analisten zorgt de dwingende twaalfde man van Club Brugge ervoor dat de scheidsrechters op Brugse bodem geneigd zijn om in het voordeel van Ivan Leko & co te fluiten.

“Hoe dat eraan toegaat in Jan Breydel?”, lacht Davy De fauw. “Als je naar de kant van de hevige supporters speelt (de Noordtribune, nvdr), dan kan ik wel geloven dat je altijd een beetje onder de indruk bent. Maar het zou niet mogen. Vooral die fout van Nakamba op Morioka was overduidelijk. Die strafschop moet eigenlijk altijd gefloten worden en dat zullen de Brugge-supporters zelf ook wel beamen”, oordeelt onze ex-speler in Sports Late Night.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws