Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Daarom zal Butelle niét meer in doel verschijnen bij Club Brugge’

Ludovic Butelle (Club Brugge - Genk)

Tot dusver kunnen zowel Horvath als Hubert niet overtuigen bij Club Brugge en dus roepen heel wat supporters om Butelle. De 34-jarige Fransman kende vorig jaar eveneens een vormdip, maar was wel een belangrijke schakel bij het binnenhalen van de veertiende landstitel van Blauw-Zwart. Toch ziet het er allesbehalve naar uit dat Ludo nog tussen de Blauw-Zwarte palen zal opduiken. 

15 mei 2016. Club wint met 4-0 van Anderlecht en mag zich na exact 11 jaar opnieuw landskampioen van België noemen. Butelle wil zijn goeie prestaties verzilveren met een verbeterd contract, maar stuit op een ‘njet’ bij het bestuur. De eerste barst tussen beide partijen is een feit en de vormcurve van Ludo daalt zienderogen.

5 mei 2017. Op speeldag 7 in de Play-Offs kiest Preud’homme voor Horvath op het veld van Charleroi en verhuist Butelle naar de bank. In de transferzomer die volgt krijgt onze ervaren Fransman diverse aanbiedingen, maar gaat hij nergens op in. De Brugse directie is ‘not amused’, want met Horvath, Hubert en Teunckens staan er al drie keepers op de loonlijst.

Mediageluiden 

29 oktober 2017. Leko verwijst op zijn beurt Horvath naar de bank en kiest voor Hubert in de thuismatch tegen Sint-Truiden. Naar verluidt dacht onze trainer nochtans aan Butelle, maar die zou van het Brugse bestuur geen deel meer mogen uitmaken van de selectie. Dat uitgerekend de 18-jarige Gabriël het vrijgekomen selectieplekje van de geblesseerde Hubert mocht opvullen tegen Moeskroen was overigens al veelzeggend.

In de media geeft de Brugse directie nochtans aan dat Leko de keuze heeft uit 4 doelmannen. “Het is de sportieve staf die de opstelling maakt. Als Leko van mening is dat Butelle een basisplaats verdient, dan zal hij ook effectief spelen”, vertelde Verhaeghe in VISTA!. En ook Mannaert bevestigt die woorden even later in HLN: “Tuurlijk mag Leko Butelle opstellen.” Bij onze coach klinkt echter een ander geluid: “Die discussie gaan we hier niet voeren”, aldus Leko in gesprek met Het Nieuwsblad.

Sophie Butelle 

De laatste retweets van Sophie Butelle bevestigen alleszins dat er meer aan de hand is. “Er zijn al sinds eind vorig seizoen interne problemen tussen Butelle en het bestuur” en “Verrassend dat Butelle geen kans krijgt terwijl geen van de 3 keepers kan overtuigen” klinkt het onder meer op Twitter.

Kort samengevat: Ludo zal niet snel meer opduiken in doel bij Club Brugge, tenzij zijn concurrenten blijven falen en de plooien met het bestuur alsnog gladgestreken worden.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws