Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club heeft basisspeler te danken aan Clement: “Moeten vechten opdat hij een klein contractje zou krijgen”

Philippe Clement op persconferentie

Philippe Clement ruilde afgelopen zomer zijn functie als assistent-coach bij Club Brugge in voor het hoofdtrainerschap bij Waasland-Beveren. Een bewuste keuze, zo klinkt het. “Voor ik tekende, hebben we drie keer héél uitvoerig gesproken, over alles. Alleen over het financiële veel minder. Dat vond ik minder belangrijk. Ik verdien hier een pak minder dan als assistent bij Club Brugge, waar ik misschien op dat moment wel de bestbetaalde T2 van België was. Het ging me hier over het project.”

Hoe dan ook is Fille de voorbije jaren een enorm belangrijke schakel geweest voor Blauw-Zwart. Zo was er van Brandon Mechele wellicht geen sprake op Jan Breydel als Clement er niet geweest was. “Ik ben altijd een groepsdier geweest dat de meeste voldoening haalt uit winnen én spelers beter maken. Als ik nu Mechele zie spelen bij Club… Ik weet hoe hard ik in de beginperiode heb moeten vechten opdat hij een klein contractje zou krijgen. Heel weinig mensen geloofden dat hij ooit een eersteklasser zou worden.”

Ook andere spelers werkten graag samen met Clement. “Toen Wesley zijn kopbaldoelpunt maakte, stuurde hij me de video. Dan weet je dat die jongens apprecieerden wat je voor hen deed. En dat is hier bij Waasland-Beveren nu ook het geval. Ik heb hen ervan moeten overtuigen dat er meer in zat dan er de voorbije jaren uit kwam. Stapje per stapje is dat geloof gegroeid.”

Komende zondag wacht Fille ongetwijfeld een warm welkom in Jan Breydel. “Met welk gevoel ik zondag op de bus stap naar Brugge? Ik ga ambitieus naar daar, zoals naar elke wedstrijd. Wetende dat het de moeilijkste plaats is in België om ambitieus te zijn, de laatste keer dat ze in de competitie thuis verloren dateert van december 2015 tegen Anderlecht. Dat is al heel lang geleden”, besluit Clement in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws