Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans op het matje geroepen: “En ik mag het zeggen, want ik ben zelf Brugge-supporter”

Club-fans in Jan Breydel (Club Brugge - Gent)

Een deel van de Brugse aanhang liet dinsdagavond van zich spreken door tijdens België – Japan uit te pakken met “Anti-Buffalo”-gezangen en “Boe”-geroep aan het adres van onder meer Steven Defour. De supportersfederatie gaat ingrijpen.

“Dat er op Kubo geroepen werd, kon ik nog enigszins begrijpen”, vertelt Michael Vandersteen – voorzitter van de grootste supportersclub van de Rode Duivels – aan Het Laatste Nieuws. “Uiteindelijk speelt hij voor de tegenstander. Maar dat geroep en gefluit naar Defour: not done. En ik mag het zeggen, want ik ben zelf een Brugge-supporter.”

“Ik heb zelf niets geroepen”, klinkt het bij een fervente Club-fan die ook de Rode Duivels volgt. “Maar dat komt misschien door mijn leeftijd, toen ik nog wat jonger was, had ik het waarschijnlijk wel gedaan. Het hele jaar is Anderlecht de aartsvijand. De harde kern voelt niets dan haat voor gasten die er spelen of gespeeld hebben. Hypocriet toch om ze dan ineens te gaan aanmoedigen, zeker in jouw stadion? Ik zag na de match zelfs oproepen om het stadion te gaan helpen opkuisen: ‘Er hebben Anderlecht-fans op onze stoeltjes gezeten.'”

Club-shirts in de kast

In het verleden gebeurden er gelijkaardige zaken op andere velden. “Het is van alle tijden. Ik herinner mij interlands in het stadion van Anderlecht waar ‘onze’ Franky Van der Elst werd uitgejouwd. Of recenter: Defour die op Standard werd uitgefloten tijdens een wedstrijd tegen Australië, alleen maar omdat hij naar Anderlecht was getransfereerd.”

Primeren clubkleuren dan op vaderlandsliefde? “Bij een kleine minderheid is dat het geval”, oordeelt Tijs Cools van de overkoepelende supportersfederatie 1895. “Maar ze waren dinsdag inderdaad wel luid en duidelijk te horen. Wij gaan stappen ondernemen om dit gedrag eruit te krijgen. In onze volgende nieuwsbrief gaan we alle supportersclubs erop aanspreken. We zullen ook niet langer dulden dat er met vlaggen van Antwerp of Beveren wordt gezwaaid. Als de nationale ploeg speelt, horen de club-shirts in de kast.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws