Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans danken 3 spelers in het bijzonder voor bekerzege: “Perfecte bijnaam voor Nakamba”

Marvelous Nakamba (Club Brugge - Sint-Truiden)

Club Brugge heeft zijn achtste finales in de Croky Cup tegen Zulte Waregem tot een goed einde gebracht. Op een zompige grasmat werd het, net zoals afgelopen weekend, 3-2 in het voordeel van Ivan Leko & co. 

Club Brugge schoot het best uit de startblokken en dat resulteerde meteen in een doelpunt. Vanaken werd goed diep gestuurd door Nakamba en bediende vervolgens Vossen, die met zijn linker binnentrapte. Even later had de 0-2 al op het bord kunnen staan, maar Diaby zag zijn poging gekeerd worden door Bossut.

Vervolgens noteerden we vooral veel middenveldspel en enkele snedige counters van Blauw-Zwart. Zulte kon in de eerste helft Butelle geen enkele keer bedreigen en mocht zelfs blij zijn dat het met ‘slechts’ een 0-1 achterstand de kleedkamers kon opzoeken. Francky Dury had genoeg gezien en ging voor een schokeffect. Hij gebruikte na 45 minuten voetballen al zijn wissels al op.

Tegen de gang van het spel in

Ook na de pauze bleef Club de betere ploeg, alleen slaagde het er niet in om zijn voorsprong te verdubbelen. Aan de overkant was het wél prijs. Even voorbij het uur beging Cools handspel in de zestien en dus wees scheidsrechter Delferière naar de stip. Ex-speler De fauw nam de elfmeter succesvol voor zijn rekening en zo hingen de bordjes opnieuw gelijk.

Nauwelijks vijf minuten later klom Essevee – volledig tegen de gang van het spel in – op voorsprong. Het was Leya Iseka die met een lage schuiver de thuisploeg naar een 2-1 knalde. Plots viel de sneeuw met bakken uit de lucht en zo werden de omstandigheden er niet bepaald gunstiger op. Club had echter geen keuze en trok opnieuw ten aanval. Eerst miste Wesley nog een reuzekans, maar daarna was het Dennis die de 2-2 voor zijn rekening nam. In de reguliere speeltijd werd er nog veel geschaatst, maar niet meer gescoord.

Twee keer het doelhout

De verlengingen waren nog maar net op gang getrapt of Dennis tekende ei zo na voor een nieuwe Brugse voorsprong. Bossut hield zijn ploeg echter recht. Even later trof Blauw-Zwart twee keer het doelhout. Een scherpe voorzet van Dennis trof de paal, de kopbal van Mechele de lat.

In de tweede verlenging kreeg Club dan toch waar het recht op had. De alomtegenwoordige Dennis nam de 2-3 voor zijn rekening. In het slot liet onze Nigeriaan nog een hattrick liggen, maar waren er ook nog enkele gevaarlijke standjes in de Brugse zestien. Club hield echter stand en schakelt zo de bekerhouder uit. De Blauw-Zwarte aanhang zag opnieuw een sterke collectieve prestatie, maar genoot vooral van Nakamba, Vanaken en Dennis. Een overzicht.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws