Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge is al volop bezig met transferhuiswerk: 3 JPL-spelers staan op het verlanglijstje’

Vincent Mannaert (Club Brugge)

De wintermercato opent pas op 1 januari zijn deuren, maar Vincent Mannaert is momenteel al volop bezig met zijn transferhuiswerk. Naast opportuniteiten uit het buitenland, speurt Club Brugge ook naar talent uit de eigen Jupiler Pro League. 

Zo weet Het Nieuwsblad dat Blauw-Zwart voluit voor Ryota Morioka (26) gaat, de sensatie van Waasland-Beveren die dit seizoen al goed was voor 7 goals en 8 assists. “Club Brugge kijkt al sinds vorige zomer uit naar een extra creatieve spelverdeler. Er is Hans Vanaken, maar het verhaal van Lior Refaelov in Brugge loopt af. In augustus werd even ­tevergeefs getrokken aan Yohan Croizet van KV Mechelen en ook toen dook de naam van ­Morioka al op”, klinkt het in de krant.

Waasland-Beveren bevestigt de hernieuwde Brugse interesse in Morioka, maar wil slechts onder bepaalde voorwaarden meewerken aan een wintertransfer. Zo mogen ze op de Freethiel geen concreet uitzicht meer hebben op Play-off 1 of bekerwinst. Daarnaast verwachten ze dat ‘de juiste prijs’ op tafel gelegd wordt voor hun goudhaantje. Club zal wel moeten afrekenen met de concurrentie van Anderlecht. De interesse van Paars-Wit is momenteel minder concreet, maar bij een (definitief) vertrek van Nicolae Stanciu staat de deur voor Morioka ook in het Astridpark wagenwijd open.

Naast Morioka zou Club Brugge volgens Het Laatste Nieuws ook interesse hebben in Aleksandar Boljević (21) van Waasland-Beveren. De makelaar van de speler spreekt eveneens van belangstelling van Nice en Slavia Praag, maar normaal gesproken zoekt de flankaanvaller deze winter geen andere oorden op. Boljević verlengde zijn contract immers tot 2021. Tot slot staat ook Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge (24) nog altijd met stip aangeduid op het Brugse transferlijstje, zeker nu het er niet meteen naar uitziet dat Ethan Horvath snel zijn beste niveau zal terugvinden.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws