Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge heeft zijn eigen Kevin De Bruyne: “Het is me al vaak gezegd”

Kevin De Bruyne (Manchester City)

Afgelopen zomer viel er heel wat transferverkeer te noteren op Jan Breydel. Veel nieuwe gezichten, maar ook een resem jongens die elders op zoek moesten gaan naar speelgelegenheid. Voor Jellert van Landschoot is zijn uitleenbeurt aan FC Eindhoven tot dusver een schot in de roos. 

De 20-jarige huurling van Blauw-Zwart heeft zich in geen tijd in de kijker gespeeld bij de Nederlandse tweedeklasser. “Het loopt inderdaad lekker”, vertelt de Brugse youngster. “Ik kwam met ambitie naar Eindhoven, zonder die uit te spreken. Per slot van rekening speelde ik tot nu altijd in de jeugd. Dat is iets helemaal anders. Hier knok ik wekelijks voor de drie punten. Daar leer ik veel uit, ook op het mentale vlak. De technische staf gelooft in mij. Dat vertrouwen heb ik nodig om me goed te voelen op het veld.”

Van Landschoot kan op meerdere posities uit de voeten, maar op het middenveld voelt hij zich het best in zijn sas. “Ik begon bij Eindhoven op de rechtsbuiten, verhuisde dan naar de linksback en sta nu op het middenveld. Zolang ik speel, zeg ik er niets van, maar ik hoop mijn plaats op het middenveld, waar ik het best tot m’n recht kom, niet meer af te staan.”

Zijn ploegmaats maken nu al de vergelijking met Kevin De Bruyne van Manchester City. En dat zeggen ze niet alleen omwille van het uiterlijk. “Het is me al vaak gezegd”, lacht Van Landschoot bij Voetbalkrant. “Ik probeer veel matchen van De Bruyne te bekijken, ook bij de Rode Duivels. Naar spelers als hem en Eden Hazard kijk ik op. Al moet ik nog héél veel stappen zetten om ooit in hun buurt te komen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws