Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge heeft een nieuwe partnerclub beet: “Zal een boost geven”

Brugse Beer met vingertje

Club Brugge heeft een nieuwe ploeg toegevoegd aan zijn West-Vlaamse partnerclubs. Na KM Torhout en KVK Westhoek zal nu ook KSV Diksmuide samenwerken met Blauw-Zwart. Karl Vannieuwkerke gaf namens de jeugdacademie van KSV Diksmuide een woordje uitleg. 

“De jeugdverantwoordelijken van Club Brugge zijn onze club de voorbije weken verschillende keren komen bezoeken en waren onder de indruk van hoe er in onze jeugdacademie doordacht met kinderen en jongeren wordt gewerkt”, vertelt de sportverslaggever aan de Krant van West-Vlaanderen.

“Zowel kwantitatief als kwalitatief wekte ons trainingsaanbod bewondering op bij Club Brugge. Dat ze er ons bij wil als partnerclub naast twee clubs uit de tweede amateurklasse zegt veel over het niveau van onze jeugdwerking. Weet dat de meeste spelers bij ons drie en sommige zelfs vier trainingsmomenten, én een match per week hebben. De samenwerking zal een boost geven aan de KSV Diksmuide jeugdacademie, die bij de voetbalbond de audit heeft aangevraagd om volgend jaar nationaal jeugdvoetbal te spelen”, besluit Vannieuwkerke.

De driejarige samenwerking zal voornamelijk tot uiting komen door het organiseren van een zestal evenementen per jaar. De betere jeugdspelers van KSV Diksmuide kunnen zo proeven van de jeugdopleiding van Club Brugge, de jongsten kunnen mee oplopen met de spelers van Blauw-Zwart en er komt een samenwerking op het vlak van scouting en het uitwisselen van informatie betreffende jeugdopleiding en ideeën.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws