Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge en AA Gent bekvechten over hervormingsvoorstel: “Een Mickey Mouse-competitie”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge doet het met 37 op 45 uitstekend in de Jupiler Pro League en bewijst zo dat je ook mét een handvol Belgen in de ploeg succesvol kan zijn. Zo staan er gemiddeld 4,8 landgenoten op het veld bij Blauw-Zwart. Enkel Zulte Waregem, KV Mechelen en Antwerp doen wat dat betreft beter. De meeste eersteklassers zijn echter een pak minder ‘Belgisch’ en dus lanceert Vincent Mannaert een hervormingsvoorstel om daar verandering in te brengen.

Op dit moment krijgen de ploegen uit onze vaderlandse competitie een beloning als ze inspanningen doen om ‘Belgischer’ te worden, maar volgens onze algemeen manager volstaat dat niet. “Nu krijgen die clubs een klein bedrag, haast symbolisch. Misschien moeten we van het tv-contract wat meer geld vrijmaken voor een betere vergoeding. Clubs die dan meer Belgen in de kern hebben of op het veld hebben staan, of goed scoren bij andere Belgische parameters, krijgen een grotere beloning.”

Bij AA Gent zijn ze allesbehalve blij met het voorstel om het aantal verplichte voetbalbelgen (Belgen of buitenlanders die voor hun 23ste minstens drie jaar verbonden zijn geweest aan een Belgische club) in de 18-koppige selectie te verhogen van zes naar acht. De Buffalo’s hebben gemiddeld immers slechts 2,3 Belgen op het wedstrijdblad.

“Als we die regel gaan verstrengen, moeten we opletten dat we geen Mickey Mouse-competitie worden”, aldus een sceptische Michel Louwagie. “Vorig seizoen hadden we nul punten in de Champions League, nu was het tot gisteren wachten op onze eerste goal.” Mannaert ziet het anders. “Michel is van mening dat er in België minder talent is dan elders, maar ik zie niet in waarom dat zou zijn. Club gelooft wél in het stimuleren van meer Belgen op het veld en die strategie houden we gewoon vol”, klinkt het in Het Nieuwsblad. Op 14 december komt de algemene vergadering van de Pro League opnieuw bijeen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws