Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement zwaait met lof naar Leko: “Maar hij heeft 1 groot voordeel”

Leko - De Bock (Club Brugge - Antwerp)

Philippe Clement was jarenlang een belangrijke schakel bij Club Brugge, maar ruilde afgelopen zomer zijn functie als assistent-coach in voor het hoofdtrainerschap bij Waasland-Beveren. Fille levert tot dusver uitstekend werk op de Freethiel, maar wat vindt hij nu eigenlijk van Ivan Leko, de opvolger van Michel Preud’homme? 

“Wat Leko heeft toegevoegd aan Club? Vooral heel veel vechtlust, duelkracht, een goed blok waarin iedereen zijn werk doet”, aldus Clement. “Ivan was indertijd niet de hardwerkende voetballer, maar iemand die rekende op zijn techniek. Als ik hem nu tegen zijn spelers bezig zie, is dat wel een grappig contrast.”

Al is er ten opzichte van vorige seizoenen een groot pluspunt volgens hem. “Ik denk dat het momenteel een groot voordeel is dat ze geen Europees voetbal spelen. Zo kunnen ze fris aan elke wedstrijd beginnen en daardoor een heel aantal punten meer pakken.”

Dat is voorbij

Blauw-Zwart ging na het MPH-tijdperk in eerste instantie op zoek naar een ervaren trainer, maar pakte verrassend uit met Leko. Voor Clement is dat echter geen reden om na te trappen richting Club Brugge. “Of ik het ook had gekund? Daar denk ik niet over na. Ik denk niet dat je je op een betere manier kunt voorbereiden op het hoofdtrainerschap dan door het parcours dat ik daar heb gelopen. Maar dat is voorbij.”

“Mensen hebben me gezegd: als je was gebleven, was je misschien hoofdcoach geweest. Dat kan. Maar ik heb toen de keuze gemaakt om hier bij Waasland-Beveren hoofdtrainer te worden. Op dat moment gingen ze bij Club voor iemand met ervaring, en daar kwam ik niet voor in aanmerking”, besluit Clement in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws