Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse sterkhouder krijgt ervan langs: “Hij zal nooit de patron worden”

Vanaken en Wesley vieren (Club Brugge - Standard)

Club Brugge kon zondagavond opnieuw niet winnen in het Astridpark, maar achteraf konden de manschappen van Ivan Leko wel leven met een puntendeling. De voorsprong op Anderlecht bedraagt immers nog altijd 9 punten. 

Volgens de meeste waarnemers is Blauw-Zwart dan ook de morele winnaar. Al is Ludo Vandewalle het daar niet mee eens in zijn column voor Het Nieuwsblad. “Om dat gevoel hard te maken, was toch meer overwicht nodig geweest. Anderlecht worstelde in de aanvangsfase met zichzelf. Club had daar afstand moeten nemen. Pas dan speel je soeverein, pas dan kan je zeggen dat je echt op weg bent naar de titel. In plaats van op de plek te blijven kloppen waar het bij Anderlecht pijn deed, verloor Club de greep. De tweede helft was het zelfs overleven.”

Volgens Vandewalle gaf spelmaker Hans Vanaken opnieuw niet thuis. “We vallen in herhaling, maar alweer nam Vanaken het niet in handen. Of moeten we er gewoon mee leven dat de middenvelder zich altijd zal laten meeglijden op de golven en geen patron zal worden?”

In Het Nieuwsblad kreeg Vanaken een 5 (‘Probeerde het spel naar zich toe te trekken, vond moeilijk openingen’) voor zijn wedstrijd, in Het Laatste Nieuws een 7 (‘Goed wanneer hij de bal had. Had alleen te weinig de bal.’).

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws