Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse spits kan op beide oren slapen: “Club is afhankelijk geworden van hem”

Klaar voor de aftrap (KV Oostende - Club Brugge)

Zelden had een trainer bij Club Brugge zoveel aanvallende luxe als Ivan Leko dezer dagen. Met Wesley Moraes, Emmanuel Dennis, Abdoulay Diaby en Jelle Vossen heeft onze Kroatische coach immers de keuze uit maar liefst vier spitsen. Het meest unieke offensieve profiel dat op Jan Breydel rondloopt is volgens Het Nieuwsblad Wesley.

De 20-jarige Braziliaan zal volgens de krant dan ook in de basis staan tegen Anderlecht, met naast hem Emmanuel Dennis of Abdoulay Diaby. “Club Brugge is afhankelijk geworden van Wesley. Ook als de spits minder speelt, blijft hij belangrijk. De Braziliaan is namelijk het vaak gebruikte alternatief in de lucht – alleen Kortrijk hanteert vaker de lange bal dan Club – als het over de grond wat minder gaat of als er even nood is aan variatie.”

“Wesley loopt geregeld weg uit de verdediging van de tegenstander om zo de bal te proberen door te koppen tot bij snelle medespits Dennis of ­Diaby of één van de naburige middenvelders. Tegenstanders weten dat. Er gaat geen match voorbij of de afhakende Wesley krijgt een waakhond met zich meegestuurd. Tegen Oostende, Antwerp, Genk en tegen STVV: telkens zat één van de centrale verdedigers in de nek van de Braziliaan om hem het koppen te beletten.”

“Dat zal tegen Anderlecht niet anders zijn. Meer zelfs, met Dendoncker, Spajic, maar vooral Kara staat er voor ­Wesley een duel met één van de sterkste verdedigers van de competitie op het programma. Vernietigt Kara het Brugse plan B? Of herrijst Wesley na drie matchen zonder goal of assist? De winnaar van het duel zal zijn impact hebben op de einduitslag.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws