Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse fans zien zowel sterke als zwakke schakel tegen RSCA: “Typetje gebaseerd op Marc Vertonghen”

Club-fans zingen (Club Brugge - Gent)

Club Brugge is er opnieuw niet in geslaagd om de drie punten mee te pakken op bezoek bij Anderlecht. De eerste helft was voor Blauw-Zwart, de tweede voor Paars-Wit. Zo eindigde de topper op een billijk en scoreloos gelijkspel.

Club Brugge schoot het best uit de startblokken in het Astridpark, wat in het eerste kwartier meteen voor gevaar zorgde. Vossen met een scherpe voorzet, maar Sels ranselde met het nodige geluk het schot van Diaby uit zijn doel. Een minuut later opnieuw een grote kans voor Blauw-Zwart. Poulain stond moederziel alleen, maar zijn kopbal zoefde nipt over de lat.

Anderlecht kwam in de openingsfase niet in het stuk voor, maar scoorde wel. Het doelpunt van Harbaoui werd echter – zij het onterecht – afgekeurd wegens buitenspel. Daarna herstelde de thuisploeg het evenwicht, maar verder dan een goeie schietkans van Chipciu kwam Paars-Wit voor het rustsignaal niet. 

Opnieuw een goal afgekeurd

Na de pauze een beter Anderlecht, maar hun eerste vlotte aanval van de match werd niet afgemaakt door Gerkens. Even voorbij het uur werd er opnieuw een doelpunt afgekeurd van Harbaoui. De Tunesiër stond deze keer duidelijk buitenspel. Een kwartier voor tijd nog eens twee kansjes voor Club, maar zowel Nakamba als Vanaken konden Sels niet verschalken. 

In het slot ging Limbombe pijnlijk onder een hoge bal door, wat ei zo na de 1-0 inleidde. Gelukkig kon Cools de inzet van Gerkens nog nét voor de doellijn keren. In de laatste minuut probeerde Dennis nog voor de zege te zorgen, maar de Nigeriaan schoot voorlangs. De Brugse fans konden zeker leven met een gelijkspel, want de voorsprong op de aartsrivaal blijft zo 9 punten. Op sociale media was er nog maar eens lof voor Nakamba, terwijl Hubert het moest ontgelden.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws