Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bijna niemand zag het, maar met dit gebaar maakten Clement & Dierckx zich nóg populairder bij Club-fans

Club-fans duimen omhoog (Club Brugge - Standard)

De wedstrijd tussen Club Brugge en Waasland-Beveren zorgde voor interessante taferelen naast het veld. Met Philippe Clement en Tuur Dierckx keerden immers twee jongens van het huis terug naar Jan Breydel. En dat gebeurde in stijl. 

De Brugse aanhang draagt Clement en Dierckx nog altijd hoog in het vaandel. Getuige daarvan de staande ovatie voor Fille en de ‘Tuur Tuur Tuur’-gezangen bij de invalbeurt van onze ex-flankaanvaller. Beide heren reageerden achteraf geëmotioneerd. “Ik heb hier nog niet vaak geweten dat een bezoekende trainer op zo’n positieve manier wordt ontvangen. Ik ben blij dat die zestien jaar die we bij Club beleefd hebben, niet vergeten zijn door de mensen hier. En dat respect is wederzijds”, aldus Clement.

Dierckx liep zelfs een ereronde na de wedstrijd. “Speciaal hé. Ik ben hier lang niet geweest en ik had ook nog geen afscheid kunnen nemen twee jaar geleden. Het doet me plezier dat ze me nog altijd kennen. Ik heb veel aan de Brugse fans gehad en ik wilde hen daar nog voor bedanken. Ik heb heel veel respect voor hen en dat is wederzijds.”

Ik was werkelijk kapot…

Kortom: ‘respect’ is in deze het sleutelwoord. En dat verdienen beide ex-Bruggelingen zonder enige twijfel. Weinig mensen hadden het afgelopen weekend opgemerkt, maar zowel Clement als Dierckx applaudisseerden tijdens de 23ste minuut mee met de Club-fans. Zelfs ruim negen jaar na het overlijden van François Sterchele.

“Ik ben in mijn carrière nooit met schrik op het veld gestapt en nooit gekraakt geweest door één of andere moeilijke periode, maar die dag in 2009 was ik werkelijk kapot. Ik kom nooit op de plek waar het ongeluk gebeurde, maar op één of andere manier duikt hij nog geregeld op in mijn gedachten”, vertelde Clement eerder daarover in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws