Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Anthuenis ziet specifieke kwaliteit bij Leko: “Opvallend om te zien”

Aimé Anthuenis (analist)

Ivan Leko kende een moeizame start als trainer van Club Brugge, maar intussen verbaast hij vriend en vijand met 37 op 45. De Kroaat pakte na wat zoekwerk uit met een 3-5-2 systeem en paste ook enkele zomertransfers succesvol in de ploeg. Aimé Anthuenis ziet echter nog een andere kwaliteit van onze coach.

Zo krijgt Leko tot dusver iedereen mee in zijn verhaal. Zelfs jongens die vorig seizoen quasi áltijd speelden, nemen nu vrede met een bankzittersstatuut. “Het is opvallend dat de spelers goed omgaan met de onderlinge concurrentie. Met Diaby, Vossen, Refaelov, Wesley en Dennis beschikt coach Leko over vijf sterke spitsen en drie van hen starten wekelijks op de bank”, legt de ex-bondscoach uit.

“Toch is er geen gemor. De prima sfeer wordt uiteraard in de hand gewerkt door de goede resultaten, maar vooral door de volwassenheid van de spelers”, oordeelt Anthuenis in De Zondag. De algemene verwachting is dat Leko, net zoals tegen Waasland-Beveren, ook tegen Zulte Waregem voor het spitsenduo Vossen – Diaby kiest.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws