Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Aad de Mos scherp voor aanvaller van Club Brugge: “Hij dénkt vooral dat hij de beste spits is”

Aad de Mos (analist)

Club Brugge vond dit seizoen al 30 keer de weg naar doel en moet wat die statistiek betreft enkel Waasland-Beveren (31) laten voorgaan. Desondanks is Aad de Mos van mening dat het Blauw-Zwart aan een echte topspits ontbreekt. De Nederlandse analist wikt en weegt in Het Nieuwsblad de aanvallers op Jan Breydel en geeft Ivan Leko advies.

“Club Brugge heeft in de spits vooral kwantiteit in plaats van kwaliteit. Ik zie vier degelijke aanvallers, maar niemand die erboven uitsteekt. Dennis legde er al vijf binnen ja, dat klopt. Maar net als bij Teodorczyk kwam daar toch wat casinogeluk aan te pas. Nu hij wat meer weerstand ondervindt, valt hij uit z’n rol.”

“Het laatste wat Dennis dan moet doen, is weigeren de trainer een hand te geven. Hij kan natuurlijk nog groeien, hetzelfde geldt voor Wesley. Hij is ongecultiveerd, van een Braziliaan verwacht je op technisch vlak toch iets anders. Maar oké, hij is een tank, en ik kan begrijpen dat Leko zo iemand nodig heeft. Iemand bij wie je de bal kwijt kan.”

Met zijn gedachten bij een andere club

“Bij gebrek aan een echte topspits zou ik in Brugge momenteel toch voor de goals kiezen. En wie goals zegt, zegt Vossen. In plaats van hem als invaller te gebruiken, zou ik hem net vertrouwen geven en laten staan, zoals Leko achterin met Mechele doet. Hij blijft voor mij de beste spits van Club. Diaby dénkt vooral dat hij de beste is. Die was goed in het kampioenenjaar, maar zit nu al een tijd met zijn gedachten bij een andere club. Sowieso wisselt hij ook knappe met slechte dingen af.”

“Het is best dat Leko ook voor een duidelijke manier van spelen kiest. Tegen STVV speelt Club vol op de aanval, tegen Genk wil het niet meedoen en tegen Anderlecht is het ook tevreden met 0-0. Voor de spitsen is dat ook telkens aanpassen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws