Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Was Meunier als kind nu écht fan van Anderlecht? Ex-Bruggeling geeft het antwoord

Thomas Meunier (Club Brugge)

Thomas Meunier maakte van 2011 tot 2016 het mooie weer op Jan Breydel en groeide uit tot een echt Club-icoon. De rechtsachter was één van de publiekslievelingen en ook omgekeerd draagt de speler van Paris Saint-Germain Blauw-Zwart nog altijd hoog in het vaandel. Ooit was dat echter anders.

In het begin van de jaren 2000 had Meunier het immers meer voor Paars-Wit dan voor Blauw-Zwart. “Ja, ik was gek van Radzinski en Aruna, daarna Wilhelmsson. Vooral in dat jaar dat Anderlecht grote ploegen als Real Madrid en Manchester United klopte in de Champions League. Daarna ebde mijn voorkeur voor Anderlecht weg en werd ik geadopteerd door Club Brugge”, geeft de verdediger toe in Het Nieuwsblad.

Straks hoopt de ex-Bruggeling Hein Vanhaezebrouck & co een hak te zetten op het kampioenenbal. “Als ik speel kan Vanhaezebrouck maar beter twee mannetjes op mij plakken, ja. (lacht) Ach, Anderlecht moet tegen ons niet alleen maar verdedigen, want dan krijgen ze het echt moeilijk. Ze moeten het spel van Vanhaezebrouck spelen met veel offensieve energie. Na een moeilijke periode is Anderlecht een beetje een gewond dier, maar Hein zorgde toch al voor een nieuw elan.”

Meunier is benieuwd hoe hij woensdagavond verwelkomd zal worden in het Astridpark. “Ik weet niet hoe ik er ontvangen zal worden. Zal ik uitgefloten worden als voormalig Club-speler of zal ik gewaardeerd worden als Rode Duivel? We zullen zien. Er komen alleszins veel vrienden en familie kijken. Ik kreeg een tiental tickets, maar ik had er veel meer kunnen gebruiken. Of Neymar en Cavani iets kennen van Anderlecht? Geen bal. Misschien alleen wat internationals zoals Dendoncker en dan nog. Maar goed, ik kan Neymar wel gidsen tegen Anderlecht, hoor.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws