Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Club Brugge nog veel mag verwachten van Saulo Decarli

Saulo Decarli in actie (Club Brugge - Standard)

Saulo Decarli was nog maar net neergestreken op Jan Breydel of hij stond al in de basis in de thuismatch tegen Standard. De week nadien kwam er na de 2-1 nederlaag bij Moeskroen kritiek op zijn gebrek aan uitvoetballend vermogen, maar tegen KV Mechelen en Sporting Charleroi gingen zijn prestaties in stijgende lijn. Toch is nog lang niet iedereen overtuigd van onze Zwitserse aanwinst. Onterecht, zo vindt Braunschweig-watcher Thomas Fröchlich.

“Met zijn 1m88 kopbalsterk, veel duelkracht en zéér strijdvaardig”, oordeelt de Duitse journalist die Decarli jarenlang volgde in de Duitse tweede klasse. “In die mate zelfs dat hij regelmatig kaarten pakte.” Tot dusver pakte de 25-jarige centrale verdediger inderdaad al twee keer geel in vier wedstrijden.

“Decarli heeft ook een goede inspeelpass en kan best wel voetballen”, benadrukt Fröchlich in Het Laatste Nieuws. “In een viermansdefensie speel hij meestal links centraal, in een driemansdefensie was hij de meest centrale man bij Braunschweig. En zo fel hij kan tekeergaan op het veld, zo welopgevoed is hij ernaast. Een familiemens. Een rustige jongen, waarmee je een inhoudelijk gesprek kan voeren.”

“Maar eergierig is hij wel”, weet Fröchlich. “Hij wil vooruit en heeft zijn eigen wil. Een grote drijfveer om een stap hogerop te maken, is het feit dat hij nu ook Zwitsers A-international wil worden. Zijn droom is het WK. De bondscoach zei hem dat hij daarvoor echter eerst op het hoogste niveau moet spelen.” En zo was de overstap naar Club Brugge een feit.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws