Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer is eerlijk over betwistbare fases tegen STVV: “Als een dood vogeltje”

Ruud Vormer interview

Club Brugge heeft zondagnamiddag 18 op 18 gepakt in eigen huis. Sint-Truiden speelde lang niet slecht, maar ging uiteindelijk toch met 4-1 onderuit. Al vonden de Kanaries dat er heel wat cruciale beslissingen in hun nadeel gefloten werden. Ruud Vormer was betrokken bij twee discutabele fases en reageert. 

Vormer pakte tegen de Truienaars uit met zijn tiende assist van het seizoen én nam het knappe openingsdoelpunt voor zijn rekening. “Ja, dat was belangrijk. Denswil kopte die corner goed binnen. En die goal ook, hup met links. In de verre hoek, lekker”, aldus onze kapitein in zijn gekende stijl voor de camera’s van PlaySports.

Voorts was de middenvelder van mening dat Pirard een strafschopfout op hem beging. “Ik vond het een penalty. De scheidsrechter moest heel lang kijken op het scherm, maar dat is normaal. In mijn ogen nam hij de correcte beslissing, want de doelman tikte mij aan.”

Wel een leuk team hoor

Net voor de 4-1 van Diaby ging Kitsiou neer na een tussenkomst van Vormer. Ref Bram Van Driessche beoordeelde de fase echter als een schwalbe van de rechtsback. “Of ik hem raak? Heel lichtjes. Ik heb het er ook met hem over gehad. In mijn ogen kan die jongen gewoon doorvoetballen. Maar hij gaat als een dood vogeltje liggen. Het waren alleszins geen gemakkelijke fases voor een scheidsrechter.”

Tot slot is Vormer vooral blij met de drie punten in aanloop naar de match tegen Anderlecht. “Het was zeker niet onze beste match, maar Sint-Truiden is wel een leuk team hoor. Ze spelen gewoon goed voetbal. Ik ben blij met de 4-1 en laten we daar lekker naar kijken. Uitlopen!”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws