Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vijf Club-fans zorgen voor primeur over de landsgrenzen heen

Blije Club-fans (Club Brugge - Gent)

Dat Club Brugge in ons land over de grootste aanhang beschikt, weet elke Belgische voetballiefhebber al langer dan vandaag. Maar ook in het buitenland zijn er her en der fans van Blauw-Zwart.

Zo hebben vijf Club-fans (Michael Slowack, Jan-Bart De Groote, Christophe Foubert, Stijn Asnong en Bastiaan Vanacker) onlangs de eerste Brugse supportersclub in Amerika opgericht. Blauw-Zwart Midwest wil voortaan nog meer Club-fans samenbrengen in Chicago. “Voorlopig bekijken we de wedstrijden bij ons of iemand anders thuis”, vertelt initiatiefnemer Michael aan HLN. “Het is wel de bedoeling om een vaste stek te vinden, maar vanwege het uurverschil is dat niet evident.”

Geregeld brengen de ‘Amerikaanse’ Club-fans ook een bezoekje aan Jan Breydel. “Afzonderlijk reist ieder van ons regelmatig af naar België, aangezien het grootste deel van onze families er woont. Daarbij wordt zeker al eens een wedstrijd aangedaan, maar dat is nu net één van de dingen die we dankzij een structurelere aanpak ook beter kunnen gaan organiseren. We hebben een goed contact met een reisagent in West-Vlaanderen (Penta Reizen) die ons daarbij zeker en vast zal willen helpen”, besluit Michael.


Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws