Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt analyseert match tegen Antwerp: “Daarom speelde Club heel matig”

Peter Vandenbempt (analist) (3)

Club Brugge kende zondag geen makkelijke namiddag tegen Antwerp, maar sloot de clash met de toenmalige nummer drie in de rangschikking wel winnend af. Het viel wel op dat Club er niet helemaal in slaagde om zijn spel te ontwikkelen, maar daar was volgens Peter Vandenbempt een goede reden voor.

“Club voetbalde heel matig, maar dat had vooral te maken met de manier waarop Antwerp speelde”, stelt de radiocommentator bij Sporza. “Het verstaat de kunst om een tegenstander slecht te doen spelen door een zeer viriele aanpak met ouderwetse mandekking en grote collectieve defensieve discipline. Het was een barslechte match, een gevecht, maar ook dat kan Club dan winnen.”

“Antwerp kan overigens ook wel echt goed voetballen. Dat bleek op het einde van de wedstrijd. Maar Bölöni laat zijn team vaker spelen zoals hij zichzelf ook meent te moeten gedragen voor en na de wedstrijd en langs de lijn: cynisch en sarcastisch. Dat is jammer.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws