Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanaken ging met speciale missie naar Versluys Arena: “Efkes terugpakken”

Vanaken en Wesley (Club Brugge - Standard)

Club Brugge leverde zondagavond een prima collectieve prestatie af op het veld van KV Oostende, maar de grootste uitblinkers vonden we terug in het Brugse middenveld: Marvelous Nakamba, Ruud Vormer en Hans Vanaken. Laatstgenoemde had nog een rekening openstaan met de Kustboys

“Het was op het nippertje, maar ik denk wel dat we uiteindelijk verdiend wonnen”, vertelt Vanaken bij Sporza Radio. “Vooral in de fase na de 1-2 waren we echt dominant. Ik trapte dan die bal op de paal, anders was het 1-3 en voor hen nog een stuk moeilijker geweest om terug te keren. Al scoorden zij uit het niets twee fantastische doelpunten.”

Onze spelmaker genoot ook van de ruimte die hij kreeg van KVO. “Ik vond het een match die goed op en neer ging met veel ruimte in het middenveld langs twee kanten. Oostende wilde meevoetballen en dat maakte het plezant. Het was dan afwachten of er nog een goal zou vallen, maar wij verdienden die derde goal toch het meest vind ik.”

Match van het jaar

“We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want voor Oostende is het tegen ons altijd de match van het jaar. Ze waren heel gemotiveerd en haalden in hun laatste twee matchen ook goeie resultaten met hun nieuwe coach. Maar met de koppositie en ons vertrouwen weten we dat we elke match kunnen winnen.”

“Of het typisch is dat de leidersploeg een beetje het geluk aan zijn kant heeft en de rode lantaarn het ongeluk? Je dwingt dat natuurlijk wel een beetje af. Op dit moment loopt alles gewoon goed bij ons. Maar ik kan me ook nog herinneren dat we hier vorig jaar verliezen in de laatste minuut. En vandaag winnen we in de laatste minuut. Efkes terugpakken!”, besluit Vanaken al lachend. Ook Brandon Mechele kon zijn geluk niet op. “Ik ben zelf van Oostende. We kunnen weer buitenkomen in het centrum.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws