Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Tovert Ivan Leko tegen ex-ploeg STVV een konijn uit zijn hoge hoed?

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

Club Brugge leed afgelopen woensdag zijn tweede nederlaag van het seizoen tegen KRC Genk. Ivan Leko was achteraf streng voor zijn doelman Ethan Horvath en sprak zelfs over een grote individuele fout bij het vrijschopdoelpunt van Roeslan Malinovski. Mogelijk heeft de weifelende prestatie van onze 22-jarige Amerikaan ook gevolgen voor de match tegen Sint-Truiden.

Volgens Peter T’Kint van Sport/Voetbalmagazine is de kans reëel dat Horvath tegen de Kanaries naar de bank verhuist. “Ivan Leko noemde man en paard en gaf aan dat hij een moeilijke beslissing leek te gaan moeten nemen: veranderen van keeper. Volgende week is er de match in Anderlecht, de spanning stijgt in het Blauw-Zwarte kamp, ondanks de stevige leidersplaats en de uitstekende start van de competitie.”

Vorig seizoen op Stayen veranderde onze coach ook al van sluitstuk. “Leko begon in Sint-Truiden met William Dutoit in de ploeg. STVV bracht een tijdje goed voetbal, maar de resultaten volgden niet. Na de 4-2 bij Eupen gooide Leko het roer om. Hij maakte van de interlandbreak begin november een intensieve tactische periode, koos voor een verdediging met drie (of vijf) en zette Lucas Pirard in doel ten koste van Dutoit, die een paar weken later naar Oostende verkaste.”

T’Kint denkt echter niet dat Guillaume Hubert zijn kans zal krijgen. “Wie breng je dan? Je tweede doelman Hubert, ook nog maar 23, maar wel bij Standard gedurende korte periodes uitstekend. Of toch weer Ludovic Butelle, zoals je wat verrassend in Genk kon horen fluisteren? Een keuze op basis van zijn eerste half jaar in Brugge, niet op wat nadien volgde. Dát zou pas een verrassende deus ex machina zijn. Al een paar keer naar de uitgang begeleid, maar nooit weggeraakt. En nu weer in de ploeg, op basis van zijn ervaring? Het klinkt gek. Antwoord zondagmiddag half drie.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws