Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Straffe beschuldigingen aan het adres van Club Brugge: “Matchfixing”

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

Op speeldag 13 was de videoref op heel wat velden de kop van jut. Ook in de wedstrijd tussen Club Brugge en Sint-Truiden ging het achteraf vooral over het nieuwe systeem in de Jupiler Pro League.

Zo zijn er heel wat voetballiefhebbers (lees: niet-Club-fans) van mening dat ref Bram Van Driessche & co serieus in de fout gingen op Jan Breydel. Zij zagen een rode in plaats van gele kaart voor Wesley Moraes, een onterechte penalty voor Blauw-Zwart en een niet-gefloten fout van Ruud Vormer op Stelios Kitsiou voorafgaand aan de 4-1 van Abdoulay Diaby. Twitter schoot dan ook met scherp.

Bob Peeters denkt dat dit gewoon het voordeel is van grotere clubs. “Bij eenzelfde fase langs de overkant voor STVV, zou het geen strafschop zijn. Dat is het verschil als je aan kop staat en je een topclub bent. Bovendien is er ook nog de druk van het publiek. Dat is geen kritiek aan het adres van Club Brugge, dat verdiend won en terecht aan de leiding staat. Maar dat gebeurt in ieder land bij de topclubs”, klinkt het bij PlaySports.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws