Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Rellen tijdens Club – Antwerp? ‘Politie onderzoekt fan die met snoeischaar pink van student afknipte’

Club-fans fuck you

De supporterslegioenen van Club Brugge en Antwerp waren in het verleden niet bepaald de beste vrienden. Zo draaiden wedstrijden van Blauw-Zwart en The Great Old meermaals uit op confrontaties tussen de harde kernen van beide clubs. Nu de ploeg met stamnummer 1 opnieuw op het hoogste niveau actief is en straks op bezoek gaat in Jan Breydel, heeft de Antwerpse politie de jongste weken het lont uit het kruitvat gehaald.

Zo werden vorige week alvast 11 hooligans opgepakt voor een gewelddadige aanval op de supportersbussen van Beerschot deze zomer. Woensdagochtend vond er dan weer een inval van de Antwerpse politie plaats op een vijftal plaatsen, waarbij drie verdachten voor de rechter moesten verschijnen.

Het Laatste Nieuws kon enkele opvallende details over de aangehouden Antwerp-fans bemachtigen. “In totaal zitten 8 verdachten momenteel in de cel, één verdachte is thuis met een enkelband. De overige 5 zijn vrij zonder voorwaarden. Onder de aangehoudenen is er één opvallende figuur: Phayton C. (33) Deze Antwerp-aanhanger heeft een stevig strafblad. Hij werd in 2009 in Nederland al eens veroordeeld tot 6 jaar celstraf omdat hij deel uitmaakte van een strafexpeditie. Drie daders knipten toen met een snoeischaar de pink van een Nederlandse student af.”

Opvallend: Club Brugge grijpt in tegen honderden Antwerp-supporters die tickets aankopen voor de neutrale en thuissupporters.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws