Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opvallend: Club-fans dienen zelf klacht in na rellen tegen Antwerp, korpschef Dirk Van Nuffel reageert

Club-fans vieren (Club Brugge - Gent)

Na de match tegen Antwerp pakte de Brugse politie uit met maar liefst 120 arrestaties tijdens de rellen aan de Gistelse Steenweg. Wat daarbij echter niet vermeld werd, is dat er ook heel wat onschuldige Club-fans opgepakt werden. Walter Brams uit Leuven laat het er niet bij en dient klacht in tegen de politie. En hij is lang niet de enige.

Club-fan Walter is van mening dat de ordediensten veel te hardhandig optraden. “De politie greep pas in nadat de meeste hooligans waren gevlucht”, klinkt het. “De politie pronkte met 120 arrestanten, terwijl ze vooral de verkeerden vasthadden.”

Een mening die Blue Army voorzitter Birger Vandendriessche overigens deelt. Hij verzamelde de voorbije week diverse gelijkaardige verhalen en is van plan om een gezamenlijke klacht neer te leggen. “Negentig procent van de arrestanten stond gewoon te kijken en werd mee in het nauw gedreven, met traangas bespoten en hardhandig in de cel gestopt”, aldus Vandendriessche.

De politie geeft toe dat er inderdaad onschuldigen in de cel hebben gezeten. “Maar op zo’n moment kunnen we niet anders dan de groep oppakken om escalatie te vermijden”, pareert de Brugse korpschef Dirk Van Nuffel in Het Laatste Nieuws.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws