Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Onderbreekt MPH sabbatical voor opmerkelijke uitdaging? “Vandaag of morgen definitief antwoord”

Michel Preud'homme met brede glimlach

Michel Preud’homme geniet momenteel nog volop van zijn sabbatperiode, maar door de vele trainersontslagen in de Jupiler Pro League dook zijn naam al bij verschillende clubs op. Ook KV Mechelen, dat maandag afscheid nam van Yannick Ferrera, denkt aan onze gewezen succescoach. 

Tijdens deze midweekspeeldag kreeg KV Mechelen de rode lantaarn van KV Oostende en zit de schrik voor een eventuele degradatie er toch enigszins in. Een nieuwe coach is dan ook de hoofdprioriteit. Niet alleen de supporters van Malinwa dromen van MPH, ook het bestuur doet dat. “Als je een verlanglijstje maakt, kijk je naar wie beschikbaar is en kwaliteiten heeft. En dan kom je uit bij Preud’homme”, vertelt sportief directeur Rik Vande Velde aan Het Nieuwsblad.

“Als je hém niet op je lijstje zet, heb je een serieuze deuk in je hoofd gekregen. Vraag duizend mensen op KV – fans, spelers, bestuurders – of ze Preud’homme willen, en je hoort duizend keer ja. We zien wel. Het is niet omdat hij op onze lijst staat dat het realistisch is. Maar hij is vrij, we moeten op z’n minst proberen.”

Goeie vrienden

Feit is dat Preud’homme onlangs nog in een interview aangaf dat KV Mechelen de enige Belgische club is die hij nog wil coachen. Als speler beleefde hij immers acht mooie seizoenen en Europese successen Achter de Kazerne. Volgens Het Laatste Nieuws is het dan ook niet ondenkbaar dat de 58-jarige Luikenaar zijn rust even vaarwel zegt.

“De ex-coach van Club Brugge denkt na over het aanbod, maar zegt niet op voorhand neen. Vandaag, ten laatste morgen, geeft hij een definitief antwoord aan het Mechelse bestuur en Johan Timmermans. Mocht Preud’homme besluiten om in te gaan op het aanbod, is dat tot het einde van het seizoen. Om zijn oude club te helpen, omdat het Mechelen is. Hij zou alleszins als een held onthaald worden. Voor goeie vrienden ga je door een vuur”, klinkt het in de krant.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws