Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Onder Preud’homme een manco, nu is dit dé sterkte van Club Brugge

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

Club Brugge won zondagnamiddag met 2-1 van AA Gent, en zo blijft blauw-zwart met een totaal van 24 op 27 aan de leiding in de Jupiler Pro League. Resultaten behaal je door hard werken, en dat is wel duidelijk.

Zo vindt Club dit seizoen steeds vaker de weg naar doel vanuit een stilstaande fase. Onder Michel Preud’homme waren die stilstaande fases nog een probleem, onder Ivan Leko vond blauw-zwart dit seizoen al acht keer de weg naar doel via een stilstaande fase. Geen enkele andere eersteklasser doet beter.

“Op basis van de laatste twee seizoenen bengelde blauw-zwart percentagegewijs ergens in de middenmoot, onder Ivan Leko is dat helemaal veranderd. Geen ploeg in de Jupiler Pro League scoorde dit seizoen al vaker uit stilstaande fasen dan Club: acht keer. Goed voor 36 procent van de totale doelpuntenproductie”, schrijft Het Nieuwsblad.

“We besteden de nodige aandacht aan stilstaande fases”

Marvelous Nakamba bevestigt dat de groep hard traint op stilstaande fases. “We trainen op heel veel zaken, maar we besteden inderdaad wel de nodige aandacht aan stilstaande fases”, zegt de Zimbabwaan in Het Nieuwsblad. “En je hebt natuurlijk het feit dat Ruud ze goed geeft.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws