Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH is gegeerd wild op de trainersmarkt: “Op mij maakt hij een uitstekende indruk”

Michel Preud'homme kampioenenbeker (Club Brugge - Anderlecht)

Overal waar hij kwam, maakte Michel Preud’homme indruk. De 58-jarige trainer is maniakaal bezig met de club die hij coacht, maar dat werpt vroeg of laat zijn vruchten af in de vorm van prijzengewin. Nu onze ex-coach van een sabbatperiode geniet, wordt hij zowel in binnen- als buitenland veelvuldig naar voren geschoven als de ideale oefenmeester. 

In België is de algemene verwachting dat MPH na het WK Roberto Martinez opvolgt als trainer van de Rode Duivels. De huidige bondscoach zou na het toernooi in Rusland namelijk graag terug naar de Premier League keren.

Ook in Nederland valt de naam van Preud’homme. Oranje is er – behoudens een mirakel tegen Zweden – volgend jaar niet bij op het WK en het contract van Dick Advocaat loopt over anderhalve maand af.

Analist Youri Mulder schuift MPH naar voren als een geschikte kandidaat. “Hij is vrij. Ik denk dat het een heel goede trainer is”, klinkt het tegenover Ziggo Sport. “De grote vraag is of hij met de druk om kan gaan. Dat weet je van tevoren nooit, maar op mij maakt hij een uitstekende indruk. Het is iets nieuws, iets verfrissends. Hij heeft het overal goed gedaan.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws