Moet Club Brugge Horvath aan de kant schuiven? Twee ex-Club-keepers geven het antwoord

Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ethan Horvath (Club Brugge - Anderlecht)

Op zijn lijn bewees Ethan Horvath al meermaals dat hij een uitstekend sluitstuk is, maar zijn gebrek aan uitvoetballend vermogen en hoge ballen zorgden dit seizoen al meermaals voor problemen. En waar zijn foutjes de voorbije weken nog onder de mat geveegd werden door een Brugse driepunter, was dat tegen KRC Genk niet het geval. 

Geert De Vlieger is alleszins niet helemaal onder de indruk van de Brugse goalie. “Volgens mij schat Horvath die vrijschopgoal verkeerd in en laat zijn techniek hem wat in de steek. Van een keeper van Club Brugge mogen we verwachten dat hij beter gewapend is om zo’n goal te voorkomen. Horvath zal de kritiek van Leko wel begrijpen, je moet elkaar niets wijsmaken.”

Desondanks zou hij Horvath tegen Sint-Truiden gewoon een nieuwe kans geven. “Ik zie nog niet direct een keepersprobleem, maar de foutjes mogen zich niet blijven opstapelen. Horvath ging tegen Genk ook bij een corner onderdoor. Oké, hij is nog jong (22, nvdr) en er is nog veel werk, maar het moet beter om tot een complete doelman uit te groeien. Enkele aspecten van het vak gebruikt hij met zijn lengte goed, maar in luchtduels en het meespelen moet hij bijschaven. Geen enkele doelman geniet eindeloos krediet.”

Wat zal Hubert denken?

Ook Birger Jensen ziet zowel positieve als negatieve zaken bij de Blauw-Zwarte doelwachter. “Club koos nu voor Horvath, het is geen goed idee om hem direct uit de ploeg te zetten. Hij doet ook goede dingen – tegen Antwerp redde hij twee punten met twee fantastische saves. Het is wel een probleem als er bij elke wedstrijd twijfel blijft, zeker op hoge ballen en centers. Daar moeten ze bij Club zeker op trainen met Horvath.”

“Anders speelt de tegenstander daar al voor de wedstrijd op in en zegt de trainer bij manier van spreken: ‘Geef hoge ballen naar Horvath, hij schijt in zijn broek.’ Hij blijft wat te veel op zijn lijn staan. Ik zou Horvath steunen, maar dit mag wel niet blijven duren. Als het tegen STVV en daarna tegen Anderlecht van hetzelfde is, zal Hubert wel denken: ‘Waarom krijg ik nu geen kans?’ Zo zou ik toch denken op de bank”, besluit Jensen in Het Laatste Nieuws.

Laatste nieuws

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws