Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert spreekt zich uit over mogelijke buitenlandse overname van Club

Vincent Mannaert (Club Brugge)

De voorbije jaren is het een trend dat alsmaar meer Belgische clubs in buitenlandse handen komen. In de Belgische profreeksen hebben clubs als Moeskroen, STVV, KV Kortrijk, AS Eupen en zowat alle tweedeklassers een buitenlandse mecenas. In andere landen zijn ook heel wat topclubs in handen van buitenlandse miljardairs.

“We hebben een spaarpotje en we weten nu al dat we op het einde van het seizoen winst zullen gemaakt hebben. Op het kopen van zijn aandelen na heeft Bart Verhaeghe nog geen cent geïnvesteerd, Club kan dus overleven zonder zijn voorzitter”, stelt Vincent Mannaert echter gerust bij RTBF.

“Het is duidelijk dat het voetbal alsmaar mondialer en globaler wordt en dat de beslissingen alsmaar vaker buiten Europa genomen worden. Maar Club is op dit moment veilig voor interesse uit China, Qatar of Rusland. Want zij weten dat het toch geen zin heeft, Club Brugge is niet te koop.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws