Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert krijgt steun: ‘Negen clubs scharen zich achter voorstel’

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Vincent Mannaert kwam deze week met een opmerkelijk voorstel. In een interview met Sport/Voetbalmagazine pleitte de manager van Club Brugge ervoor om de competitie opnieuw stevig te hervormen en de play-offs af te schaffen. En hij blijkt niet alleen te staan.

Het Laatste Nieuws weet dat nog negen clubs zich achter het voorstel van Mannaert scharen, dat je hier nog eens in detail kan lezen. Ook Standard, Eupen, KV Kortrijk, Lokeren, KV Mechelen, Moeskroen, Waasland-Beveren, Zulte Waregem en Beerschot-Wilrijk zijn voor een afschaffing van de play-offs.

Cercle Brugge, OH Leuven, Roeselare, Tubeke en Westerlo willen de play-offs dan weer behouden in een andere vorm. RC Genk, AA Gent, Charleroi, KV Oostende en Union willen niets aan het systeem veranderen. Anderlecht, Antwerp, STVV en Lierse zijn nog onbeslist.

Er is dus steun voor het voorstel van Mannaert, maar nog onvoldoende om een hervorming nu al door te kunnen drukken. Om de competitie te hervormen, moet er immers een meerderheid van 80 procent in de Pro League zijn. Daarbij krijgen clubs uit de G5 elk drie stemmen, andere eersteklassers twee stemmen en tweedeklassers één stem. Op dit moment zijn er 21 ja-stemmen en 16 nee-stemmen. Acht stemmen blijven nog onbeslist.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws