Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert klapt uit de biecht over akkefietje met fans: “Leko was emotioneel zwaar geraakt”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Momenteel is er bij Club Brugge met 24 op 27 geen vuiltje aan de lucht, maar na de 2-1 nederlaag tegen Moeskroen kreeg Ivan Leko al heel wat kritiek te slikken. Niet alleen in de pers, maar ook van een deel van de meegereisde Brugse aanhang op Le Canonnier. Zo werd de Brugse coach na afloop uitgefloten en vloog er zelfs een pint bier richting zijn hoofd… Vincent Mannaert geeft een woordje uitleg bij de benarde situatie waarin zijn coach verzeild raakte.

“We hebben het daar intern over gehad. Bij zijn aanstelling was er twijfel, bij sommigen is die er nog”, geeft onze algemeen manager aan in Sport/Voetbalmagazine. “Na een monument als Preud’homme valt de keuze op iemand die één jaar hoofdtrainerschap achter de kiezen heeft bij STVV. Een stuk scepticisme is dan logisch. Na de heenmatch tegen Athene heb ik in een gesprek met de spelersraad én Ivan gezegd: er zijn twee jongens die weten wat het is zonder Europees voetbal: Refaelov en De Bock . Ik kan je zeggen: dat is héél erg.”

“Een uitschakeling draag je lang mee”, beseft Mannaert. “Ook de supporters. In Moeskroen was die nog niet verteerd. De eerste helft was daar nog goed, de tegengoals vielen na individuele fouten. De tweede helft was slecht, héél slecht. Dat in combinatie met de Europese uitschakeling vertaalt zich in de reactie van de fans. Ivan was daar emotioneel zwaar door geraakt, maar dat vind ik ook het mooie. Ik herken een stuk Michel. Ik heb hem dat ook zo uitgelegd en hij kon het plaatsen. Ivan is een emotioneel man, hij haalt heel veel energie uit de mooie momenten, het samen vieren, ook met de supporters, maar als dat niet werkt…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws