Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert duidelijk: “Tijd om Play-offs af te schaffen”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge prijkt momenteel stevig aan de leiding in de Jupiler Pro League, maar over een paar maanden volgen natuurlijk nog een halvering van de punten en de play-offs. Iets waar onze CEO Vincent Mannaert liever vandaag dan morgen van afstapt.

“Door dat systeem krijg je onbewust, en ik vind dat het toch begint door te wegen, het gegeven dat het ‘toch maar na Nieuwjaar begint’. Dat is gewoon zo. Op speeldag 30 stond Gent vorig seizoen tien punten achter ons. Bij de start van de play-offs werden dat er vijf, na speeldag 1 en de 2-1 nog twee. Wat mij betreft zitten we stilaan aan de houdbaarheidsdatum van de play-offs”, aldus Mannaert in Sport/Voetbalmagazine.

Onze manager sluit niet uit dat de play-offs op termijn definitief verdwijnen. “Ik zou dat ten gronde willen herbekijken. Ik ben nooit meegegaan in het verhaal dat je daardoor het niveau van je competitie naar omhoog trekt. In alle eerlijkheid: zie jij veel mooie wedstrijden in de play-offs? Veel intensiteit, ja, en grote belangen. Maar goed voetbal? We hebben het nu acht keer gedaan, ik ben voorstander om dit te herbekijken en om gedurende een bepaalde periode naar een vlakke competitie terug te keren, mét ruimte voor bekerwedstrijden in het weekend.”

“Play-offs leggen ook druk op de kalender. Laat ons dan ook een winterstop nemen, die naam waardig. In één beweging kunnen we ook de transferperiode inkorten tot 31 juli en in de winter tot twee weken. Dat zou ons opnieuw zuurstof geven. Indertijd hebben we gezegd: laat ons eens iets anders proberen. Je ziet nu, objectief, dat de kwaliteit van wedstrijden niet stijgt. Niet alleen in de play-offs, ook niet in de reguliere competitie. En je voelt de naweeën in je Europese voorbereiding. Twaalf Europese wedstrijden hebben de Belgische ploegen tot dusver gespeeld. Niet eentje werd gewonnen. En de ploeg die het beste voetbal bracht in Europa, staat vandaag (vorige donderdagnvdr) laatste…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws