Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko legt uit waarom topschutter Dennis op de bank begon tegen Genk

Dennis blessure (Club Brugge - Gent)

Ivan Leko sleutelde de voorbije maanden enkel noodgedwongen aan zijn basiself. Zo groeien de automatismen in het 3-5-2 systeem immers week na week. Op bezoek in de Luminus Arena verraste onze coach enigszins door de basisplaats van Emmanuel Dennis aan Abdoulay Diaby te geven. 

Volgens Leko had de thuiswedstrijd tegen Antwerp er serieus ingehakt bij Dennis. “Dat was een fysiek zware wedstrijd”, vertelt onze trainer voor de camera’s van PlaySports. “Dennis heeft het goed gedaan, maar hij verloor veel energie. En als hij niet 100% fit is, zijn zijn sprints niet ideaal. Daarom vonden we dat het nu goed was om Diaby nog eens een kans in de basis te gunnen. Diaby bewees in het verleden al dat hij belangrijk kan zijn voor ons.”

Omdat Wesley niet kon overtuigen tegen de Limburgers mocht hij tijdens de rust al in de kleedkamers blijven. Enter Dennis. In Het Nieuwsblad stellen ze zich toch enigszins vragen bij de uitleg van onze coach. “Na één dramatische Brugse helft vond Leko dat zijn goudhaantje genoeg gerust had en werd Dennis het veld op gestuurd. Die dartelde en fladderde in het rond. Van een gebrek aan fitheid viel weinig te merken”, klinkt het in de krant.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws