Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko dwingt Brugse verdediger tot het uiterste: “Het is een punt waar ik veel aan moet werken”

Denswil en Decarli (Club Brugge - Standard)

Ivan Leko switchte bij Club Brugge al snel van een viermans- naar een driemansdefensie. Door de langdurige blessure van Benoît Poulain is de kans groot dat Stefano Denswil, Brandon Mechele en Saulo Decarli de komende weken de verdediging vormen. Voor laatstgenoemde is het allemaal nog een beetje wennen… 

De stap van Eintracht Braunschweig naar Club Brugge bleek voor Decarli groter dan verwacht. “Hier ontdekte ik een andere wereld”, bekent de 25-jarige Zwitser. “Dit is een ander niveau dan ik gewoon was. De eerste dag dat ik met het team trainde, dacht ik: wow! Alles ging veel sneller.”

“De kwaliteit in iedere oefening en iedere wedstrijdsituatie was voor mij echt indrukwekkend, de zuiverheid en het gemak waarmee elke speler elke bal onder druk in één keer controleerde en inspeelde vooral. Ik realiseerde mij meteen dat er hier voor mij veel werk te doen is, dat ik altijd heel gefocust zou moeten zijn om met die gasten mee te kunnen trainen en spelen. De intensiteit en de workload is hoger, maar elke dag gaat en voelt het beter.”

Met een smile

Ook het systeem met zijn drieën achterin – waarbij Decarli mee de opbouw moet verzorgen – is nieuw voor onze zomeraanwinst. “Ik zie dat als een uitdaging en een kans om mezelf te verbeteren. Tactisch, maar ook door het feit dat ik op die positie veel meer aan de bal kom dan ik voorheen gewoon ben geweest. De coach wil dat ik oplossingen vind en dat is nieuw voor mij. Het is een punt waar ik veel aan moet werken, maar ik doe het met een smile. Alles beschouw ik als een kans om beter te worden. Ik geniet ervan.”

“Zelfs als ik fouten maak, op training of in de wedstrijd, probeer ik elke dag weer te focussen op nieuwe stappen. Soms voel je je comfortabel in je oude gewoontes, maar het brengt je niets bij als je van iets nieuws zegt: ‘Daar hou ik niet van.’ Beter is dankbaar te zijn voor de kans die je krijgt om iets nieuws te leren en daar beter van te worden. Voor mij maakt het niet uit of ik ergens pas vijf dagen of al vijf jaar ben. Elke dag ben ik klaar om het beste van mezelf te geven”, besluit een strijdvaardige Decarli in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws