Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“In Brugge had ik Thomas Meunier kunnen opvolgen”

Thomas Meunier (Club Brugge)

Dat het niet evident is om het vertrek van een sterkhouder als Thomas Meunier op te vangen, bleek het voorbije jaar al meermaals. Al moet het gezegd dat Dion Cools de laatste weken sterk bezig is. De 21-jarige rechtsachter staat defensief zijn mannetje en pikt geregeld een goaltje mee, net als de huidige speler van PSG. Het had echter niets gescheeld of Ivan Tomecak speelde nu op de rechterflank bij Club Brugge.

Tomecak arriveerde op 31 augustus bij KV Mechelen, omdat Faycal Rherras nog niet kon overtuigen en Jules Van Cleemput in de lappenmand lag. De 27-jarige Kroaat bracht daarbij uitstekende adelbrieven mee naar Malinwa: vijf titels gepakt met Dinamo Zagreb, Champions League ervaring en meermaals opgeroepen voor de nationale ploeg. Na de nodige problemen met zijn ex-ploeg is de rechtsback intussen speelgerechtigd geraakt en maakte hij zijn Belgische debuut in de 3-4 nederlaag tegen Anderlecht.

In de zomer van 2015 belandde Tomecak – toen nog speler van Rijeka – ei zo na bij Club Brugge. “De interesse was heel concreet”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Meunier zou vertrekken en ik kon hem opvolgen. Maar toen liep hij een knieblessure op, waardoor ik wist dat hij zou blijven en sowieso weer zou spelen van zodra hij fit was. Het was dus niet opportuun om naar Brugge te gaan.” De Kroatische international maakte zo een omweg via Dnipro en Al-Nassr alvorens in de Jupiler Pro League neer te strijken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws